En kehdannut Kauran kommenttilootaan avautua, joten vuodatanpahan tänne pääni sisältöä. Terveisiä vaan Kauralle ja toivottavasti rauta alkaa pian tehota!

Tuossa kymmenisen vuotta sitten lukioaikana (ohhoh, kylläpä aika rientää!) olin yhtenä syksynä aivan kamalan väsynyt. Menin sitten terkkarille asiasta valittamaan ja tutkituttamaan, mutta mitään kummaa ei löytynyt. En enää muista mitä kaikkea tutkittiin, mutta kaikki arvot olivat normaalit ja hemppakin oli hyvä; 128. Siihen minä totesin, että onpas pudonnut, kun yleensä minulla on ollut 148. Söin sitten rautakuurin ja sehän se auttoi. Jotkut muut ihmiset ovat elämänsä kunnossa tuolla arvolla.

Meillä on kyllä suvussa kaikilla aika hyvät hemoglobiiniarvot. Minä en polta (en ole muuten ikinä edes maistanut!), enkä myöskään harrasta urheilua. Mitähän lukemia näyttäisi, jos alkaisin harrastamaan jompaa kumpaa? Huippu-urheilijaksi en taitaisi edes päästä, kun ymmärtääkseni urheilu nostaa hemppa-arvoja helpostikin. Ja raja naisilla on 160 ja miehillä 170. Viimeeksi minulta on mitattu hemoglobiini Silmun neuvolakäynnin yhteydessä kuukausi takaperin. Tulos oli silloin 153, joka johtunee osittain siitä, että imetys näyttäisi edelleen pitävän menkat poissa, enkä kyllä niitä kaipaakaan.

Jotain muutakin oli aloittaessa mielessä, mutta laho pää ei kaikkea tallenna. Ehkä hyväkin niin!